Hei!

Olemme Aalto-yliopistosta ja työstämme syksyksi Desigmuseoon Critical Tide -näyttelyä.  Sen yhtenä osana on lähivesialueiden muoviroskat ja siksi haluammekin tehdä yhteistyötä lauantain Siisti biitsi -tapahtumassa.

Tarvitsemme siis pienehköjä rannoilta löytyneitä muoviroskia, joista työstämme teidän veneilyseuralle oman pokaalin. Nämä tulee mahdollisesti esille Desigmuseoon. Näyttely kestää syyskuun alusta lokakuun loppuun, jonka jälkeen luovutamme pokaalit kullekin Espoon veneseuralle.

Tuomme jokaiselle veneilyseuralle oman laatikon, johon keräilijät saavat jättää löytämiään roskia.

Liitteenä info, jota saa jakaa omissa viestikanavissa ennen lauantaita ja vielä kertoa lauantaina tarvikkeiden jaossa kaikille osallistujille.

yt. Reetta Vartiala

050 9127110

WWF:   ”Maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muoviroskaa, josta suurin osa on peräisin maalta. Suurimpia syypäitä merten muoviroskaantumiseen ovat huonosti hoidetut kaatopaikat merten ja jokien läheisyydessä, hulevedet eli esimerkiksi kaupunkien kaduilta huuhtoutuvat valumavedet, huonosti puhdistetut jätevedet, muovijätteen laiton dumppaus rannikkoalueille ja roskaaminen. Merellä suurimpia muoviroskan lähteitä ovat kauppa-alukset, kalastus ja huviveneily.

Laajalti käytetyistä ja pitkäikäisistä muovituotteista on tullut maailmanlaajuisesti yksi vakavimmista uhkista vesiekosysteemeille. Muovia päätyy lintujen ja kalojen ruuansulatukseen ja muovinsiruja on löytynyt jopa merenpohjan eliöistä. Jos jatkamme roskaamista nykytahdilla, merissämme on vuoteen 2050 mennessä enemmän roskaa kuin kaloja.

https://wwf.fi/uhat/merten-muoviroska/”