Takana koronavuosi ja pitkästä aikaa kunnollinen talvi. Kaipaus vesille on varmasti herännyt monen mielessä sulkutilojen ja etätyökokemusten jälkeen. Kevään edetessä nähdään päästäänkö veneitä laskemaan normaalissa aikataulussa vai viivästääkö yllättävän kova jäätalvi kunnostustöitä. Epidemiatilanteen huononeminen saattaa sekin aiheuttaa omia hankaluuksia sataman ja telakan toimintaan. Mutta merimies on erimies. Selviämme tästäkin tilanteesta normaaliin toimintaan aivan varmasti. Muistutan siitä, että kaikkia ohjeita on nyt kuitenkin tarkasti ja huolellisesti noudatettava – myös telakkatöissä.

Otarannan kaavoitustilanteesta ei edelleenkään ole mitään uutta kerrottavaa. Kuntavaalien edellä Espoon veneilystä on jälleen käyty keskustelua, joka toivottavasti auttaa tulevia päättäjiä ymmärtämään, että veneily on kokonaisvaltainen harraste, johon oleellisesti liittyy myös satama- ja telakkatoiminta. Niille on löydyttävä tilaa rannoilta, jos Espoo halutaan pitää oikeasti merihenkisenä kaupunkina.

Mennyt purjehduskausi sujui suurelta osin tavanomaisissa merkeissä. Onnettomuuksia tai suurempia vaurioita veneille tai ihmisille kerhomme puitteissa ei ole tullut tietooni. Surullinen kahden henkilön kuolemaan johtanut veneiden törmäys Turun saaristossa on kuitenkin muistutus veneilyyn liittyvistä vaaroista ja sääntöjen – tässä tapauksessa erityisesti tähystyksen -noudattamisen tärkeydestä. Nykyaikaiset navigointilaitteet eivät poista tähystämisen velvollisuutta venettä ohjatessa. Näin sanoo merilaki.

Satamassa ja telakalla on toteutettu kauden aikana kaikki tarpeelliset huolto- ja kunnossapidon toimenpiteet.  Mitään erityisiä uusia investointeja ei ole voitu suunnitella kaavoitustilanteen vuoksi. Näihin on varauduttu kuitenkin rahastoinnin avulla. Kun tilanne lopulta selviää, olemme valmiit ehostamaan satama- ja telakka-alueen uuteen uskoon palvelemaan koko Otarannan virkistysaluetta.

Seuran talous on edelleen pysynyt hyvänä kiitos aktiivisen talkootoiminnan.  Painetta maksujen korotuksiin ei ole ja resursseja löytyy tarvittaessa myös sataman ja telakan kehittämiseen sekä seuratoiminnan aktivointiin.  Kommodorina olen ilahtunut kaikista uusista aktiviteeteista mutta surullinen jos perustoiminnot jäävät huonolle hoidolle. Erityisesti huolissani olen katsastamattomien veneiden lukumäärän kasvusta kerhossa. Katsastus on yksi vapaaehtoisen veneseuratoiminnan kulmakiviä, jonka avulla siitä halutaan tehdä turvallista ja viihtyisää. Olemme sopeuttaneet katsastustoiminnan myös korona-aikaan, joten siitä ei tarvitse tinkiä tänäkään vuonna. Ensi vuonna kerhomme täyttää kunnioitettavat 60-vuotta. Tätä on syytä juhlia asiaan sopivalla tavalla ja tulemme sen myös tekemään.

Tuleva purjehduskausi voidaan aloittaa jälleen tutuissa perinteisissä merkeissä. Sitä odotellessa toivotan kauniita kevätpäiviä veneen kunnostukseen ja turvallista matkaa vesille koko jäsenistölle!

Tavataan lipun nostossa

Aarne Halme