Matkamoottoriveneilijöiden yhdistys Marinerit ry on perinteisesti järjestänyt matkaveneilyn valmennuskursseja. Kursseilla on parannettu veneilijöiden valmiuksia toteuttaa normaalia pitempiä venematkoja. Kurssilla käsitellään niitä asioita, joita varten ei ole olemassa muita kursseja.

Kurssi on tarkoitettu koko miehistölle – ei ainoastaan miespuoliselle päällikölle. Siinä käsitellään veneen tekniikan ja käytön lisäksi mm. myös ulkomaan veneilyä, veneessä elämistä, psyykkisiä tekijöitä, muonitus- ja terveysnäkökohtia sekä vieraassa veneily-ympäristössä viihtymistä. Kurssi siis täydentää, mutta ei korvaa esimerkiksi navigaatio-, veneenkuljettaja- tai radiokursseja.

Kurssin esimerkkimatkana käytetään matkaa moottoriveneellä Suomesta Itämeren eteläosiin mutta kurssista on hyötyä myös muiden venematkojen suunnittelussa ja matkaveneilyssä yleensä.

Vuonna 2017 Marinerit ry:n matkaveneilyn valmennuskurssi pidetään lauantaina 18.3. klo 12:00 – 18:00 Helsingissä Humallahden Venekerho ry:n tiloissa, Rajasaarenpenger 6, Helsinki (Taka-Töölö, länsiranta).  Kurssin vetäjä on Klaus Salkola.

Kurssille on jokaiselle vapaa pääsy kerhojäsenyyksistä riippumatta. Ilmoittautuminen tehdään HVK:n sivuilla:

https://hooveekoo.fi/event/marinerit-matkaveneilyn-valmennuskurssi/

 

Tervetuloa!

 

Marinerit ry

Humallahden venekerho ry